123 Street, NYC, US 0123456789 info@example.com

Uncategorized

Waarom cateringbedrijven een koelplaat gebruiken

Cateringbedrijven verzorgen de lekkerste maaltijden en hapjes voor feesten, diners en andere gelegenheden. In de meeste gevallen worden koude gerechten van tevoren gemaakt en later geserveerd. Echter moeten de gerechten natuurlijk wel koel blijven. Als dit niet het geval is kunnen de voedingswaren namelijk bederven, of smaken ze niet meer lekker. Om dit te voorkomen worden koelplaten gebruikt. Maar wat is een koelplaat eigenlijk? En waarom zijn ze ideaal voor cateringbedrijven? En kunnen ze ook voor andere doeleinden worden gebruikt? Daar willen we je in deze blog meer over vertellen, dus lees vooral nog even verder als jij meer wilt weten over koelplaten.

Koelplaat voor onderweg

Een cateringbedrijf maakt meestal vooraf wat gerechten klaar die het mee kan nemen naar de locatie waar een feest, diner of andere gelegenheid georganiseerd wordt. Er is namelijk niet altijd tijd om op locatie nog alle gerechten vanaf het begin te bereiden. De gerechten moeten echter wel vervoerd worden naar de locatie toe. Daarom hebben de vervoersmiddelen van catering bedrijven vaak een ingebouwde koelplaat. Deze koelplaat zorgt er tijdens de rit voor dat het gerecht koel en daardoor ook vers blijft. Wanneer het later wordt geserveerd, dan smaakt het voedsel nog steeds lekker en is de kwaliteit van het gerecht nog steeds optimaal. Het is dus niet te missen dat het vervoermiddel van het cateringbedrijf uitgerust is met koelplaten.

Koelplaat tijdens servering

Koelplaten zijn niet alleen handig voor onderweg, maar ook voor tijdens de servering. Tijdens de servering van voedsel kan het eten natuurlijk ook opwarmen. Cateringbedrijven werken immers vaak met een lopend buffet. Als veel mensen een hapje willen eten, dan kan het even duren totdat iedereen zijn bord heeft gevuld. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat koude gerechten in de tussentijd opwarmen. Daarom wordt een koelplaat ook gebruikt om het voedsel op te serveren. Zo kunnen koude gerechten ook echt koud en vers blijven, voor iedereen. Het voordeel hiervan is dat iedere gast dezelfde ervaring heeft met het gerecht. Daarnaast kan opwarming van gerechten ervoor zorgen dat het voedsel bederft, waar mensen ziek van kunnen worden. Dat moet natuurlijk koste wat het kost voorkomen worden!

Verschillende soorten koelplaten

Koelplaten worden niet alleen gebruikt door cateringbedrijven. Een koelplaat wordt net als een koelelement bijvoorbeeld ook gebruikt in een ijscowagen om het ijskoud te houden. Daarnaast zijn er in de meeste horeca keukens ook koelplaten te vinden. Er zijn dus verschillende redenen te benoemen waarom een koelplaat wordt gebruikt. Er zijn dan ook verschillende soorten koelplaten te kopen. Zo heb je bijvoorbeeld koelplaten die in combinatie met een ventilator komen om de producten optimaal te kunnen koelen. Niet elk product heeft die ventilator echter nodig, dus ze worden ook los verkocht. Het is afhankelijk van het gerecht op welke manier de koelplaten worden gebruikt. Als jij zelf ook een koelplaat nodig hebt dan is het dus een goed idee om je te verdiepen in de verschillende soorten en maten. Door goed onderzoek te doen en de juiste plaat te bestellen kun jij jouw gerechten en voedingswaren optimaal vers houden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *